Dakisolatie verplicht vanaf 2020

De Vlaamse Dakisolatienorm legt op dat alle (huur)woningen, die aangesloten zijn op het elektriciteitsnet voor 2006, voorzien moeten zijn van dakisolatie tegen 2020.

Sinds 1 januari 2015 geldt deze regel al voor zelfstandige woningen (eensgezinswoningen, appartementen en studio’s). De minimumnorm heeft een R-waarde voor dakisolatie (of zoldervloerisolatie) van 0,75m² K/W.

Vlaamse dakisolatienorm

Sinds dit jaar worden er huisbezoeken uitgevoerd, vaak op vraag van een huurder, waarbij strafpunten worden toegekend als de dakisolatie niet voldoet aan de vooropgestelde normen. Tussen 2015 en 2020 worden een beperkt aantal strafpunten toegekend.

Vanaf 2020 worden deze strafpunten opgetrokken tot 15 strafpunten als de woning niet voldoet aan de Vlaamse dakisolatienorm. Hierdoor kan de woning onbewoonbaar verklaard worden door de stad of gemeente.

Let op, heeft u een nieuwbouwwoning (dat aangesloten is op het elektriciteitsnet vanaf 1 januari 2006, voldoet u aan de Vlaamse dakisolatienorm als u reeds in orde bent met de Vlaamse EPB-eisen.

1 reactie op “Dakisolatie verplicht vanaf 2020

  1. Dakisolatie is geen overbodige luxe meer vind ik persoonlijk… Het is misschien wel een grote investering, maar achteraf zie je toch het verschil op je energiefactuur.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>