Wat houdt spouwmuurisolatie in?

Twee muren die dicht tegen elkaar staan, met ongeveer 4 tot 6 centimeter ruimte ertussen aan de buitenkant, vormen de spouwmuur. Deze spouwmuur kunt u isoleren door er een isolerende vulling in te stoppen. Door spouwmuurisolatie kunt u behoorlijk wat besparen op uw energiefactuur en zult u in uw huis minder last hebben van vochtproblemen.

Om uw spouwmuur te isoleren kunt u het best beroep doen op een gespecialiseerde firma. Ze onderzoeken eerst of uw muur wel geschikt is om te isoleren. Ze letten op vochtbruggen, de schoonheid van de spouw en of er valspecie is of niet. Zij weten ook perfect hoe ze vochtproblemen kunnen vermijden bij het plaatsen van de isolatie.

spouwmuurisolatieIndien u van plant bent om uw woning van spouwmuurisolatie te voorzien, dient u toch minstens op 600 euro, zonder BTW te rekenen voor een eengezinswoning. De vulling en de firma die u uitkiest, bepalen natuurlijk ook het prijskaartje. Zorg er daarom voor dat u voldoende offertes vraagt. U kunt dan een beslissing nemen op basis van deze offertes.

Door het plaatsen van spouwmuurisolatie voelt het binnen prettiger aan omdat uw buitenmuren minder tocht doorlaten. U heeft minder warmteverlies en minder vochtproblemen. U zult geen last ondervinden van de werken, want dit kan binnen een dag aangebracht worden vanaf de buitenkant van de spouwmuur.

Spouwmuurisolatie vergt een investering in het begin, maar na een viertal jaren haalt u dit er terug uit. Bovendien is er momenteel ook een aantrekkelijke premie van de netbeheerder te verkrijgen en kunt u ook aanspraak maken op belastingvermindering van de Vlaamse overheid.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>